Norges Arktiske Universitet tar tak

img_4838

Professor   Tone Bleie ved Norges Arktiske Universitet, UiT, er en av krumtappene bak Etterretningskonferansen.

Det hele  startet like før jul i fjor. Professor i offentlig politikk, kulturforståelse og samfunnsplanlegging Tone Bleie leste boka Spionbasen,  som da akkurat hadde kommet ut. Hun mente den ikke hadde fått den oppmerksomhet den fortjente. Tone Bleie mente det hastet å gjøre noe. Noen dager før jul organiserte Bleie et offentlig seminar i Tromsø sentrum om boka. Tilstede var professor Hallvard Tjelmeland som holdt innlegg. Det samme gjorde politisk redaktør i Saltenposten Arild Bjørnbak og andre.

Det har vist seg svært vanskelig å få bred offentlig debatt om militær  etterretning, selv om Forsvaret prioriterer det på topp, og etterretning har fått mangedoblet sine budsjett de siste tiårene.

Leder av Varangerfestivalen, Robert Lundgren, foreslo i vinter å ha en stor konferanse om tema i Vadsø, som har et stort etterretningsanlegg. Vi koblet inn Torill Olsen, leder av Formidlingskraft. Formidlingskraft har hatt  praktisk ansvar for gjennomføring av mange konferanser. Torill Olsen sa seg interessert.

Tankene ble vel mottatt hos Tone Bleie og også hos professor Rune Ottosen ved Høyskolen i Oslo og Akershus, som også i lengre tid hadde interessert seg for disse tingene. Også Barents Press ble knytta til.  Igjen var Bleie sentral. Et samarbeid var stablet på beina som resulterer i en unik konferanse, som er ment som et første steg på å plante et nytt tema inn i norsk offentlighet.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s